top of page

Varsel om økt leie

21.11.22

Hei! Prisene for sommeren 2023 er nå oppdatert og det ble som varslet, en 15% økning på sesongleien for å dekke de høye strømutgiftene i 2022.
Vi har måttet ta opp et midlertidig lån på kr.800.000,- hittil for å dekke de høye utgiftene. Regjeringen ser ikke ut til å komme på banen for å hjelpe bedrifter som oss. Så det betyr dessverre at sesongavgiften må opp for at vi rett og slett skal kunne drive videre og for at dere skal ha et feriested å komme tilbake til i 2023.

Det er sikkert mange som har forslag til hva vi kan gjøre. Dette har flere snakket med meg om allerede i sommer. Vi takker for tilbakemeldinger og vi vil gjerne fortelle hva som er planen videre, sånn at folk rekker å planlegge.

Investeringen til å installere strømmålere til hver enkelt vogn er vurdert. Det er uten tvil den mest rettferdige løsningen, men også den mest dyreste løsningen for både dere som kunder og oss som driver. Det vi føler folk ikke tenker på er at de skal være med å betale strøm på alle felles anlegg gjennom hele året. Det er ikke bare strømforbruk i hver enkelt vogn på sommeren man skal betale for. Fellesanleggene bruker mye strøm. På vinteren må anleggene stå med varme på 10 grader, og det er helt nødvendig å ha på strøm for at våtrom ikke skal fryse og bli ødelagt.

Vi kommer til å investere i solcellepanel på noen av takene våre. Dette kan være en god løsning på å få ned prisen på sikt. Det er gjort noen sparetiltak før og etter sommeren. Mye av lyskilder inne og ute er byttet ut med LED. Varmeluftanlegg er oppgradert for å kunne spare strøm, bare for å nevne noe.

Forbruket på campingplassen er veldig likt år etter år, som har gjort forbruket veldig forutsigbart til nå. Det er prisen på strøm som har vært uforutsigbart og helt krise for oss alle sammen. Vi skal ikke utelukke strømmålere i fremtiden, men akkurat nå er ikke tiden for en millioninvestering.

Husk at alle kan bidra til å holde strømforbruket nede. Det kommer jeg tilbake til i sesongskrivet.

Økt leie har bare dekket forrige sesong. Så uansett hva som skjer i år med strømprisen. Så er dette hva det vil koste i 2023.

Dere vil også merke at investeringer til videreutvikling av campingplassen har stoppet opp så lenge regjeringen holder på sånn de har gjort. Dere vet nå hva dere ikke skal stemme ved neste stortingsvalg, ikke sant? 😊

Håper dere får en fin vinter selv om kanskje noen må sette av litt ekstra på feriekontoen for neste år. Vi skjønner hvis dette blir tøft for noen og minner om at oppsigelsesfristen er 1.februar.

Jeg har ikke råd til å dra på ferie neste år og derfor holder jeg meg hjemme. Men setter pris på alle dere som tar dere råd og kommer tilbake år etter år. Tusen takk til alle våre gjester og kunder! Vi hadde rett og slett ikke klart oss uten dere! 

Mvh Fritz Blikstad

Lydhusstranda AS

Oppdatering 15.08.22
Det ser ut som det blir en økning på 15% for sesong 2023. Mer info vil komme på et senere tidspunkt.

Viktig informasjon til alle sesonggjester

 

Håper alle fortsatt har det bra! 😊

 

Endringer i våre regler og retningslinjer
Vennligst les igjennom de regler og retningslinjer som finnes for campingplassen.
Dette finnes på lydhusstranda.no eller på våre oppslagstavler.

Varsel på økt sesongleie 2023 på grunn av høy strømpris
Dyr strøm er vel fortsatt det store tema om dagen, og det ser ikke ut som høye strømpriser gir seg med det første.
Det blir ikke etterfakturert for strømforbruk i år som andre campingplasser har valgt å gjøre. I stedet vil sesongleie for 2023 øke ganske kraftig, for å dekke ekstra strømutgiter for sesongen 2022, men også for 2023. Strømstøtte til bedrifter er det som eventuelt kan endre på dette. Dette er noe vi ikke får per dags dato. Vi har vurdert strømmålere til hver enkelt plass. Men det er et millionprosjekt vi ikke vil gi oss ut på per i dag.

 

Hva kan du gjøre for å holde felles strømforbruk nede til et minimum?
Sørg for at utelamper ikke lyser på dagtid. Utelys er flott når det er mørkt, men skal ikke stå på når det er lyst. Skaff sensor eller timer! Dette står i retningslinjene våre fra tidligere, så dette må du nesten få ordnet hvis dette gjelder deg. Utevarmere på strøm er heller ikke tillatt, heller ikke lading av elbil ved vognene.
Har du mulighet til å koble av strømmen over lengre perioder når du ikke er her, så setter sikkert naboen pris på dette når felles strømregning må betales.

 

Vi setter pris på alle som bidrar med det de kan!

 

Dere må ikke glemme å kose dere heller.
Det går mot sommer, tross alt! 😊

 

Mvh Fritz Blikstad
Lydhusstranda Camping

 

bottom of page